nieuws

Voor het eerst verzekeraar in top 10 klantvriendelijke bedrijven

Branche 2597

Zorgverzekeraar DSW heeft een primeur. De Schiedammers zijn de eerste verzekeraar die de top 10 haalt van klantvriendelijkste bedrijven, een lijst die marktonderzoeksbureau SAMR sinds 2007 jaarlijks opmaakt op basis van beoordelingen door Nederlandse consumenten.

Voor het eerst verzekeraar in top 10 klantvriendelijke bedrijven

DSW komt in de dinsdag gepresenteerde lijst binnen op de zesde plaats. Een primeur, schrijft SAMR, want nooit eerder haalde een verzekeraar de beste tien. Klanten geven een gemiddelde score van 8,21 (op een schaal van 1 tot 10). Klantvriendelijkste onderneming van Nederland is De Efteling met een 8,5.

Regiobank

In de categorie Verzekeraars wordt DSW gevolgd door De Friesland (7,92) en Univé (7,88). Bij de banken doet Regiobank (7,71) het best op klantvriendelijkheid, gevolgd door ASN Bank (7,65) en Rabobank (score onbekend, positie buiten de top 50). Gemiddeld scoorden alle 158 bedrijven 7,41. Vorig jaar vonden consumenten Rabobank en Centraal Beheer de branchewinnaars.

Reageer op dit artikel