nieuws

Van Loon koopt FDC Breda

Branche 2678

FDC Breda komt met ingang van 1 juli grotendeels in handen van het Dordrechtse verzekeringsbedrijf Van Loon. De overnemende partij krijgt 85% van de aandelen handen; de resterende 15% blijft in het bezit van mede-eigenaar Chris Luiijf van FDC. Hij blijft als partner verbonden blijft aan de nieuwe organisatie.

Van Loon koopt FDC Breda

Volgens Marcel van Loon, algemeen directeur van Van Loon, is de samenvoeging voortgekomen vanuit de ambitie om alle klanten optimaal te kunnen blijven bedienen. “Bundeling van deskundigheid, ICT-oplossingen, aanbod van producten en de gezamenlijke kwaliteiten versterken de huidige activiteiten”.

Bemiddelingsbedrijf

FDC Breda is in 1996 gestart door Pierre van der Westen en zijn echtgenote Teddy en is uitgegroeid tot een succesvol bemiddelingsbedrijf in Breda, waarbij de omzet voor een derde uit particuliere en zakelijke schadeverzekeringen komt en voor twee derde uit hypotheken. Dankzij een intensieve samenwerking met makelaars is FDC Breda het grootste hypotheekkantoor van Breda. Daarnaast beschikt zij over een bescheiden pensioenportefeuille.

Intensieve samenwerking

FDC Breda groeide de afgelopen jaren sterk op beide fronten, hetgeen heeft geleid tot een intensieve samenwerking met Van Loon Volmacht voor de schade- en inkomensverzekeringen. FDC Breda komt als apart bemiddelingsbedrijf onder Van Loon & Van Loon Beheer BV te hangen, naast Van Loon Volmacht en Van Loon Assurantiën.

Reageer op dit artikel