nieuws

Sucsez Groep neemt Assicuro over

Branche 9518

Sucsez Groep uit Reeuwijk heeft een meerderheidsbelang genomen in Assicuro, het Limburgse adviesbedrijf dat zich richt op het verzekeren van exclusieve risico’s van particulieren in het hogere segment.

Sucsez Groep neemt Assicuro over

Assicuro uit Nieuwstadt heeft zich gespecialiseerd in het verzekeren van exclusieve auto’s zoals Ferrari’s, Rolls-Royces en Aston Martins. Ook zoekt het intermediairbedrijf verzekeringen bij andere exclusieve risico’s zoals pleziervaartuigen, kunst en sieraden.

“Dit meerderheidsbelang past perfect in de groeistrategie van de Sucsez Groep. Het aanbieden van exclusieve particuliere risico’s sluit naadloos aan bij onze portefeuille van producten en diensten. Dit is een mooie toevoeging voor onze relaties én ons aangesloten intermediair, zegt directeur Bas van Twillert. Directeur Walther Muurmans van Assicuro spreekt van “een perfecte match”.

Gevestigde naam

Assicuro blijft onder eigen vlag opereren, omdat het een gevestigde naam is binnen de doelgroep van rijkere particulieren, aldus Van Twillert. De overname heeft geen personele gevolgen. Assicuro blijft bovendien gevestigd in Nieuwstadt.

Top 100

In de am:top 100 van grootste intermediairbedrijven bekleedt Sucsez Groep plaats 12 met een omzet van € 31,7 miljoen over 2017. Assicuro is nieuwkomer hekkensluiter van die lijst. Het intermediairbedrijf maakte in 2017 een spectaculaire omzetgroei door van 56,1%: van € 1,7 miljoen naar € 2,7 miljoen.

Voet van het gaspedaal

Sucsez Groep is de afgelopen jaren actief op de overnamemarkt. Zo nam het vorig jaar MultiSafe over en fuseerde het eerder al met Heilbron. In november spraken directeuren Dennis Massaar en Frank Germans in een interview met am: over hun overnamestrategie. Volgens hen zou in 2019 de voet even van het overnamegaspedaal gaan, omdat soms ook tijd nodig is “om de synergieën eruit te halen die erin zitten”. Germans: “Kantoren overnemen is niet heel moeilijk. Maar wil je ze allemaal het Heilbronsausje geven en de beste dienstverlening blijven garanderen, dan moet je af en toe temporiseren. Daarom is dit een jaar vol gas en gaan we straks weer een jaar in van bezinning, rust, reinheid en regelmaat.”

Reageer op dit artikel