nieuws

NN Group ziet winst stijgen

Branche 4119

De winst van de NN Group is in het eerste kwartaal van 2019 gestegen. De verzekeraar deed onder meer goede zaken in eigen land en met zijn levensverzekeringentak, Japan Life, in Japan. Ook werd een jaar eerder de winst nog gedrukt door een flinke storm, waarvoor veel schade moest worden vergoed.

NN Group ziet winst stijgen

De nettowinst kwam uit op € 512 miljoen, tegenover € 399 miljoen een jaar eerder in dezelfde periode. Analisten hadden gemiddeld juist gerekend op een wat lagere winst. De operationele winst steeg van € 313 miljoen naar 468 miljoen. De winst pakte ook hoger uit door een winstuitkering van een belang in het voormalige ING Life Korea.

Snijden in uitgaven

De verzekeraar sneed ook verder in de uitgaven. De kostenbesparingen in het voorbije kwartaal door verbetering van de efficiëntie kwamen uit op 20 miljoen euro. In vergelijking met het ijkjaar 2016 zijn de kosten al met 310 miljoen teruggeschroefd. Eind 2020 moet dan uitkomen op 400 miljoen euro.

De belangrijke kapitaalbuffer Solvency II kwam uit op 213 procent. Dat was een jaar eerder nog 230 procent. Die daling hing samen met onder meer ongunstige renteontwikkelingen en de afschrijving van 500 miljoen euro voor een aandeleninkoopprogramma.

NN Leven

Nationale-Nederlanden Leven heeft haar sterke marktpositie weten te behouden. NN is nog steeds bezig met de samenvoeging van de eigen leven- en schadeverzekeringstakken met die van Delta Lloyd. Verder ligt de focus nu op groei en verbetering van de klantervaring. Door actieve betrokkenheid steeg de tevredenheid bij zowel klanten (NPS) als het intermediair. De IG&H intermediair tevredenheidsscore verbeterde bijvoorbeeld van 7,2 gemiddeld in 2018 tot 7,7 in het eerste kwartaal van 2019.

In vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar, vergrootte BeFrank zijn portefeuille met meer dan 20% in termen van terugkerende premies als gevolg van commercieel succes en autonome groei. Bovendien verlengde 95% van de klanten van wie het pensioencontract eind 2018 afliep hun contract.

Hypotheken

NN zag de verkoop van nieuwe hypotheken in het eerste kwartaal sterk stijgen dankzij een concurrerend aanbod en de invoering van nieuwe hypotheekoplossingen eind 2018.

Reageer op dit artikel