nieuws

Ingrid de Graaf van Aegon naar ASR

Branche 13307

Na iets meer dan twee jaar vertrekt Ingrid de Graaf als directievoorzitter particulier bij Aegon. Ze stapt komend najaar over naar ASR, waar ze het gat in de raad van bestuur vult dat ontstond na wijziging van de bestuursstructuur.

Ingrid de Graaf van Aegon naar ASR

Ingrid de Graaf was van 2014 tot 2017 lid van de raad van bestuur bij Delta Lloyd en daarvoor ceo van ABN Amro Verzekeringen. Sinds 1 mei 2017 is ze directievoorzitter Particulier bij Aegon en lid van de statutaire directie van Aegon Nederland.

Invloedrijk bestuurder

Bij ASR wordt De Graaf lid van de raad van bestuur. Ze vervult de vacature die ontstond na een wijziging van de bestuursstructuur per 1 februari van dit jaar. Karin Bergstein en Michel Verwoest vertrokken toen als ASR-bestuurders. De raad van bestuur bestaat straks uit drie personen. Naast De Graaf zijn dat ceo Jos Baeten en financieel directeur Chris Figee.

“Ik heb met heel veel plezier bij Aegon gewerkt. Een positie in de raad van bestuur bij ASR is een nieuwe kans voor mij, ik zie dat als een heel mooie uitdaging”, laat De Graaf in een korte reactie aan am:web weten.

Baeten zegt in een persbericht dat De Graaf tot de beste bestuurders in de Nederlandse verzekeringsbranche hoort. Vier jaar geleden voerde ze de am:top 50 van invloedrijkste verzekeringsvrouwen aan. In de lijst van dit jaar bekleedt ze de derde plaats. Twee jaar geleden werd De Graaf uitgeroepen tot Topvrouw van het Jaar.

Goedkeuring

De benoeming van De Graaf moet nog worden besproken met de aandeelhouders van ASR. De raad van commissarissen draagt haar voor tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders die in het derde kwartaal plaatsvindt. Ook toezichthouder DNB moet nog goedkeuring verlenen.

Geen opvolger

Bij Aegon krijgt De Graaf geen opvolger. Een woordvoerder laat weten dat de functie directeur Particulier komt te vervallen. Andere directieleden nemen de taken van De Graaf over.

Reageer op dit artikel