nieuws

CFD, OvFD en Adfiz betogen eensgezind bij ministerie van Financiën

Branche 5721

Op het ministerie van Financiën heeft vandaag overleg plaatsgevonden over de plannen die minister Hoekstra heeft met de financiële dienstverlening. Op de besloten bijeenkomst konden een twintigtal stakeholders aan ambtenaren van het ministerie laten weten hoe zij in de wedstrijd staan. Namens het intermediair waren brancheverenigingen Adfiz, CFD en OvFD aanwezig. Volgens CFD-voorzitter Edwin Herdink waren de brancheverenigingen bijzonder eensgezind in hun betogen.

CFD, OvFD en Adfiz betogen eensgezind bij ministerie van Financiën

De CFD-voorzitter geeft echter aan dat er van een debat geen sprake was. Met twintig deelnemers was het volgens hem druk met belanghebbenden. “Dat verzekeraars en intermediairs iets te zeggen hebben over provisietransparantie dat begrijp ik, maar er zaten ook sprekers tussen die daar niets mee te maken hebben.” Om wat voor partijen het gaat en wie hun vertegenwoordigers waren, wil Herdink niet zeggen. Volgens Herdink zullen er in de toekomst meer contactmomenten zijn met het ministerie, maar zijn daar nog geen data voor gepland.

Adfiz en OvFD

Namens de Organisatie van Financieel Dienstverleners was directeur Colinda Rosenbrand aanwezig bij de bijeenkomst. Behalve dat de sfeer tussen de verschillende brancheverenigingen zeer goed was, wil zij niets kwijt over de inhoud van de bijeenkomst. Adfiz bevestigt bij monde van woordvoerder Joerie van Looij alleen dat er een gesprek was in Den Haag over de brief van Hoekstra. “We spreken hier doorlopend over met onze stakeholders, waaronder het ministerie. Zo ook vandaag.” 

Reageer op dit artikel