nieuws

ASR rondt overname Loyalis af

Branche 2646

Inkomensverzekeraar Loyalis, tot voor kort onderdeel van pensioenuitvoerder APG, is definitief in handen gekomen van ASR. De integratie van alle activiteiten moet uiterlijk volgend jaar afgerond zijn.

ASR rondt overname Loyalis af

ASR, Loyalis en APG kondigden de overname afgelopen december aan. Inmiddels heeft De Nederlandsche Bank een verklaring van geen bezwaar afgegeven en is er instemming van de Autoriteit Consument & Markt en de ondernemingsraden. Er is al begonnen met de integratie van de leven-activiteiten.

Duurzame inzetbaarheid

Het schadeverzekeringsbedrijf van Loyalis blijft onder die naam actief vanuit Heerlen. ASR hoopt met de overname de dienstverlening op het gebied van duurzame inzetbaarheid uit te breiden. “ASR speelt met het merk De Amersfoortse een leidende rol op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, met een focus op duurzame inzetbaarheid. De overname van de complementaire portfolio van Loyalis versterkt de marktpositie en biedt ons kansen om in nieuwe segmenten verder te groeien”, aldus ceo Jos Baeten in een persbericht.

Loyalis heeft ongeveer 450.000 verzekerden bij circa 10.000 werkgevers in vooral de bouw, de zorg, het onderwijs en bij de overheid. De verzekeraar boekte in 2018 een premieomzet van € 287 miljoen en behaalde een netto resultaat van € 21 miljoen.

Reageer op dit artikel