nieuws

Allianz Benelux rapporteert ‘teleurstellende claimontwikkeling’

Branche 2752

Het operationeel resultaat van Allianz is het in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald met 16 procent, van 49 tot 41 miljoen euro. De combined ratio van de Benelux-activiteiten verslechterden tot 102,7 procent. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 94,7 procent. Allianz wijt dat aan een aantal grote branden, een storm in België en het verhogen van de reserves voor letselschadeclaims. In het levensegment werd wel meer winst geboekt dan in 2018.

Allianz Benelux rapporteert ‘teleurstellende claimontwikkeling’

Hoewel de operationele resultaten terugliepen, nam de premieomzet van Allianz wel flink toe. In het eerste kwartaal bedroeg de omzet 1,3 miljard euro, een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarvan komt 515 miljoen euro (+7%) uit de schadeactiviteiten en 853 miljoen (+29%) uit het levensegment. Volgens de verzekeraar is die stijging vooral te danken aan een groei in pensioenverzekeringen en Unit Linked-oplossingen.

Niet blind concurreren

In het persbericht zegt regional CEO Anthony Bradshaw dat de tegenvallende resultaten vooral veroorzaakt worden door eenmalige effecten. “Wij zien het aantal klanten verder groeien en wij zijn tevreden met de groei in onze kernsegmenten in schade en leven.” Bradshaw zegt ook dat hij niet meegaat in schadesegmenten waar ‘risico en pricing niet met elkaar in verhouding zijn.’ Een woordvoerder verduidelijkt die uitspraak. “Allianz zal niet blind concurreren alleen om marktaandeel te behouden. Wij zijn niet bereid verliesgevend producten aan te bieden”, aldus de zegsman.

Reageer op dit artikel