nieuws

Aegon neemt afscheid van Sony Life

Branche 1298

Aegon verkoopt zijn aandeel in zijn Japanse joint ventures aan partner Sony Life. Hiermee is een bedrag gemoeid van circa € 130 miljoen.

Aegon neemt afscheid van Sony Life

Aegon bezit de helft van de aandelen in het samenwerkingsverband dat onder meer levensverzekeringen verkoopt, die zijn gebaseerd op variabele lijfrenten. De joint venture is in 2007 opgericht.

Marktomstandigheden

Veranderende marktomstandigheden zijn volgens CEO Alex Wynaendts van Aegon reden voor de verkoop. “Het biedt Aegon de gelegenheid zich volledig te richten op zijn veelbelovende bedrijfsactiviteiten in Azië. Dit zijn met name activiteiten die de snelst groeiende klantsegmenten bedienen en die ons de beste groeikansen bieden.”

Goedkeuring toezichthouders

De verkoop leidt naar verwachting tot een boekwinst van ongeveer € 50 miljoen. De details van de verkoop worden op dit moment afgerond en zijn onder voorbehoud van goedkeuring van toezichthouders. Dit proces zal naar verwachting voor het einde van 2019 worden afgerond.

Inkomensverzekeringen

Aegon blijft zich overigens richten op snelgroeiende klantsegmenten in Azië. De belangrijkste producten in de regio zijn universal life en inkomensverzekeringen.

Reageer op dit artikel