nieuws

Adfiz opent webpagina met veelgestelde vragen over Nationaal Regime

Branche 1321

De brief die de AFM stuurde over de verzwaarde eisen voor het Nationaal Regime heeft veel vragen opgeworpen bij adviseurs. Volgens Adfiz heeft de inhoud en de toon van het bericht voor veel onrust gezorgd in de sector. Om die reden heeft de branchevereniging een webpagina geopend met veel gestelde vragen over het wel of niet opzeggen van een Nationaal Regime-registratie.

Adfiz opent webpagina met veelgestelde vragen over Nationaal Regime

Adfiz raadt adviseurs aan om zicht niet overhaast uit te schrijven uit het Nationaal Regime. Het is volgens hen eerst van belang om goed in kaart te brengen wat de gevolgen zijn voor de aanvullende dienstverlening van een kantoor. “Daarnaast is het voor de dienstverlening aan bestaande klanten zowel vanuit juridisch als commercieel oogpunt van belang dat je goede afspraken maakt met de partij die de belangen van jouw klanten gaat behartigen op het moment dat je je uitschrijft uit het Nationaal Regime”, schrijft de branchevereniging.

Geen deadline

In de AFM-brief wordt 31 mei 2019 genoemd als mogelijke uitschrijfdatum. Volgens een woordvoerder van de AFM is dat echter geen deadline, maar is daarvoor gekozen ‘om de processen rond het verwerken van de wijzigingen te stroomlijnen.’ Ook Adfiz drukt adviseurs op het hart om eerst goed de consequenties op een rij te zeten. “Laat de datum van 31 mei 2019 hierin niet leidend zijn.”

Reageer op dit artikel