nieuws

Zwitserse verzekeraar koopt Belgisch Fidea

Branche 1079

De Zwitserse verzekeraar Baloise neemt zijn Belgische branchegenoot Fidea over van het Chinese Anbang Insurance Group. De deal heeft een waarde van 480 miljoen euro. Anbang is ook eigenaar van Vivat.

Zwitserse verzekeraar koopt Belgisch Fidea

Fidea is actief op het vlak van schade- en levensverzekeringen. Anbang betaalde in 2015 zo’n 369 miljoen euro voor Fidea, waar ongeveer 360 mensen werken. Ook de verzekeraar Ageas en bank en verzekeraar Argenta hadden een bod gedaan op Fidea.

Onder curatele

Vorig jaar al bleek dat Anbang zijn verzekeringsdochter van de hand wilde doen. Het moederbedrijf van de Nederlandse verzekeraar Vivat kwam onder curatele te staan. Volgens de Chinese autoriteiten hield Anbang zich bezig met illegale activiteiten die ook de financiële positie van het concern in gevaar brachten.

Reageer op dit artikel