nieuws

Univé draait miljoenenverlies door slecht beursjaar en storm

Branche 4363

In 2018 heeft Univé een verlies genoteerd van 21 miljoen euro. De verzekeraar wijt dat voornamelijk aan de dalende aandelenbeurzen in het laatste kwartaal. De januaristorm van vorig jaar trok een zware wissel op het resultaat van het herverzekeringsbedrijf. Het schadebedrijf kende wel een positief resultaat. Vorig jaar schreef Univé 37.000 nieuwe polissen bij in het klantenbestand.

Univé draait miljoenenverlies door slecht beursjaar en storm

Univé presteerde het wel om het technisch resultaat weer in de zwarte cijfers te krijgen. In 2017 werd er nog een verlies geleden van 12 miljoen euro, vorig jaar was dat omgebogen in een plus van 3 miljoen euro. Volgens de verzekeraar is dat te danken aan de toename van nieuwe polissen, kostenbeheersing in de organisatie en premieverhogingen op verlieslatende producten zoals de auto- en brommerverzekering. 

Zakelijke portefeuille

In het jaarverslag schrijft Univé dat de grootste groei in het aantal nieuwe verzekeringen behaald werd in de zakelijke portefeuille en op rechtsbijstand. Op de brommerverzekering was er een krimp die volgens het bedrijf verwacht werd naar aanleiding van de premiemaatregelen. De verdiende schadepremie groeide met 25 miljoen (5,8%) ten opzichte van 2017 tot 466 miljoen. Daarvan had 20 miljoen euro te maken met de premiemaatregelen en 5 miljoen met de portefeuillegroei.

Kostenreductie

Met de voormalig Yarden-directeur Ron Bavelaar als nieuwe bestuursvoorzitter wil Univé zich in 2019 verder richten op kostenreductie. Daarnaast gaat de verzekeraar in 2019 veel aandacht besteden aan de uitrol van Veilig Wonen, Rechtshulp on demand en Zorgeloos Online.

Reageer op dit artikel