nieuws

Uitvaartverzekeraar Yarden in zwaar weer

Branche 9115

Uitvaartverbedrijf Yarden zit financieel in zwaar weer. Dat schrijft het FD. Dat komt vooral door slechte resultaten van de verzekeringstak van het bedrijf.

Uitvaartverzekeraar Yarden in zwaar weer

Volgens de krant zijn de reserves van Yarden tot een dieptepunt gedaald. Op last van De Nederlandsche Bank heeft Yarden geprobeerd het verzekeringsdeel te verkopen. Hoewel er interesse was van ASR en het Amerikaanse TPG, sloeg uiteindelijk niemand toe. Dat kwam volgens FD vooral door angst over de resultaten.

Geen liquiditeitsproblemen

Directeur Ron Bavelaar erkent in gesprek met de krant dat de solvabiliteit onder druk staat. Volgens hem keert Yarden echter gewoon uit aan klanten. Het bedrijf zou namelijk geen liquiditeitsprobleem hebben.

Verouderde polissen

Volgens FD worden de problemen deels veroorzaakt door verouderde polissen die Yarden veel geld kosten.

Reageer op dit artikel