nieuws

Lidwien Suur treedt toe tot Raad van Bestuur Achmea

Branche 2528

Per 1 september neemt Lidwien Suur plaats in de Raad van Bestuur van Achmea. Ze wordt onder meer verantwoordelijk voor de divisies Schade en Inkomen, Centraal Beheer en Interpolis. Suur is sinds 2016 directeur bij ANWB, waar ze financiën en strategie in haar portefeuille heeft. Daarvoor bekleedde ze bestuursfuncties bij Unigarant en Nationale Nederlanden. Bij Achmea volgt ze Roelof Konterman op die eind vorig jaar vertrok.

Lidwien Suur treedt toe tot Raad van Bestuur Achmea

“Lidwien Suur is een ervaren bestuurder”, zegt Achmea bestuursvoorzitter Willem van Duin. “De afgelopen jaren was zij directeur bij de ANWB, een betekenisvolle organisatie die net als Achmea midden in de samenleving staat. Ik ben er trots op dat we iemand met haar staat van dienst in de Raad van Bestuur mogen verwelkomen.”

Persoonlijkheden

Aad Veenman, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is verheugd met Suur als opvolger van Konterman. “Dit leidt tot een goede combinatie van ervaring, deskundigheid en persoonlijkheden in de Raad van Bestuur”, zegt Veenman. De benoeming van Suur is al goedgekeurd door DNB, maar moet nog officieel worden bevestigd in de aandeelhoudersvergadering. Naast Van Duin en Suur bestaat de RvB per 1 september uit Michel Lamie, Robert Otto, Bianca Tetteroo en Henk Timmer.

Reageer op dit artikel