nieuws

Investeerder Synergia moet You Sure armslag geven voor meer overnames

Branche 1786

Private-equitypartij Synergia heeft 55% van de aandelen gekocht van tussenpersoon You Sure. Het intermediairbedrijf wil zich met het opgehaalde geld nog sterker roeren op de overnamemarkt. De ambitie is een vaste plek bij de 20 grootste intermediairs.

Investeerder Synergia moet You Sure armslag geven voor meer overnames

“In zeven jaar tijd hebben we achttien portefeuilles overgenomen. Op een gegeven moment stokt dat. Met deze samenwerking kunnen we op een gestage manier verder groeien”, zegt Joep van den Eijkel. Hij richtte You Sure in 2011 op samen met Ger Knikman. Beide partners houden samen de resterende 45% aandelen in handen.

Het adviesbedrijf, met het hoofdkantoor in Ridderkerk, maakte in 2018 een omzetgroei door van 16,5%. Met een omzet van 8,1 miljoen stond de onderneming op plaats 46 in de jaarlijkse am:top 100 van grootste intermediairbedrijven. Van den Eijkel hoopt met de investering van Synergia een positie in de top 20 te bereiken.

Topsport

In een interview in am:de top in november 2017 vergeleek Van den Eijkel een overname met topsport. “”Wij zijn er 4 tot 5 maanden mee bezig: het is topsport. Vaak is er maar weinig informatie over de klanten: van veel mensen zijn de e-mailadressen niet bekend. En 13% weet niet eens dat ze klant zijn als je belt. Het gros van het intermediair werkt nog steeds zoals 20 jaar geleden. Nieuwe partijen hebben een andere klantbenadering. Die gaat steeds meer de marketingkant op.”

Reageer op dit artikel