nieuws

Erasmus Universiteit krijgt Nederlands grootste verzekeringsbibliotheek

Branche 1336

De Van Eijck collectie, een boekencollectie ooit opgezet door assurantiemakelaar Van Eijck & Zoon, wordt samengevoegd met de bibliotheek van het Verzekeringsinstituut. Daardoor ontstaat in de Rotterdamse Erasmus Universiteit de grootste verzekeringsbibliotheek van Nederland. Na het staken van de bedrijfsactiviteiten bij Van Eijck, moest de bijbehorende stichting op zoek naar een nieuw onderkomen voor de collectie. De VNAB wordt de nieuwe geldschieter van de nieuwe verzekeringsbibliotheek.

Erasmus Universiteit krijgt Nederlands grootste verzekeringsbibliotheek

Voorheen was de Van Eijck collectie te raadplegen bij de Universiteit Leiden, die ook jaarlijks suggesties deed voor de aanschaf van nieuwe boeken. De beslissing lag in handen van de Stichting Van Eijck Bibliotheek. Om de collectie ook voor de toekomst bij elkaar te houden, zocht professor Verzekeringsrecht Mop van Tiggele een ingang bij haar eigen Erasmus Universiteit.

Financiële ondersteuning

De VNAB wil met de overname van de financiële ondersteuning van de collectie haar leden motiveren om van de werken gebruik te blijven maken. Volgens de assurantiebeurs vormt de Van Eijck collectie een goede aanvulling voor de Erasmus Universiteit die al een bibliotheek voor zee- en transportverzekeringen beheert, de zogenaamde Schadee collectie.

Reageer op dit artikel