nieuws

€ 3,1 miljoen winst voor reorganiserend Klaverblad

Branche 2372

Klaverblad Verzekeringen heeft 2018 afgesloten met een winst van € 3,1 miljoen. Dat het jaar positief kon worden afgesloten dankt Klaverblad aan het levenbedrijf (+ € 17,6 miljoen). De schadetak eindigde € 7,1 miljoen in het rood.

€ 3,1 miljoen winst voor reorganiserend Klaverblad

Het totale nettoresultaat daalde van € 5,3 miljoen in 2017 naar € 3,1 miljoen in 2018. Die daling wijt de verzekeraar aan het slechte klimaat op de aandelenbeurs in het vierde kwartaal en aan de voorziening die is getroffen voor de eind 2018 aangekondigde reorganisatie. Ook liepen de kosten van het schadebedrijf op door langetermijninvesteringen in automatisering.

Meer premieomzet

Het premie-inkomen van de schadeverzekeringen steeg net als het jaar ervoor met iets meer dan 16%. Ook de verkoop van medische verzekeringen groeide (+ 5,5%). De combined ratio kwam uit op 99% (2017: 98%). Zonder de schade van de grote januaristorm zou de combined ratio uitgekomen zijn op 96%.

De solvabiliteit bedroeg eind 2018 338% (2017: 238%). Die stijging kwam vooral door kostenreductie en risicobeheersingsmaatregelen bij de levenactiviteiten.

Kosten moeten omlaag

“We staan er financieel goed voor. De reorganisatie die we in 2018 hebben aangekondigd, staat dan ook los van onze financiële situatie”, zegt algemeen directeur Peter Paul Barth (foto) in een persbericht bij de jaarcijfers. “We gaan er door automatisering voor zorgen dat onze dienstverlening past bij de toenemende verwachtingen van klanten: sneller, eenvoudiger en minder fouten. Daarnaast moeten de kosten omlaag om concurrerend te blijven.”

Reageer op dit artikel