nieuws

Achmea sluit zich aan bij innovatieplatform uit Silicon Valley

Branche 916

Achmea is een partnerschap aangegaan met Plug and Play, een wereldwijd innovatieplatform bestaande uit ruim 10.000 start-ups en 280 zakelijke partners. Met de samenwerking hoopt het verzekeringsconcern de innovatiekracht verder te kunnen vergroten. Achmea is de eerste Nederlandse verzekeraar die zich aansluit bij het ecosysteem voor start-ups.

Achmea sluit zich aan bij innovatieplatform uit Silicon Valley

“Wij geloven sterk dat samenwerking met Plug and Play ons veel voordelen zal opleveren”, zegt Karin Bos, directeur Schade Particulieren bij Achmea. “Via dit platform komen we bijvoorbeeld in contact met startups die onze branche flink gaan opschudden en waarvan we veel kunnen leren.”

Technologie

Ali Safavi, hoofd van het Insurtech-programma van Plug and Play, is verheugd met de aansluiting van Achmea. “Als grootste verzekeraar en koploper in Nederland ligt er voor Achmea een geweldige kans om gebruik te maken van de startup-technologie over de hele wereld. Wij zijn ervan overtuigd dat dit Achmea veel moois zal opleveren.”

Financiering

Plug and Play heeft het hoofdkantoor in Silicon Valley en vestigingen in onder meer Beijing, München, New York, Singapore en Tokio. Bedrijven en start-ups hebben sinds de oprichting in 2006 voor ruim 7 miljard dollar aan financieringen opgehaald, onder meer voor Dropbox, Lending Club en Paypal.

Reageer op dit artikel