nieuws

ABN Amro genoemd als koper Belgische private bank Degroof

Branche 1009

Het Belgische Degroof Petercam komt wellicht in de etalage. De bank is na de vier grootbanken de grootste speler voor private banking in België. Als mogelijke overnamekandidaat wordt ABN Amro genoemd. Ook Belfius zou zijn oog hebben laten vallen op de private bank. Omdat Belfius nog in staatshanden is, verwachten ingewijden niet dat deze bank een grote kans maakt.

ABN Amro genoemd als koper Belgische private bank Degroof

Degroof is volgens Belgische media als middelgrote speler in moeilijk vaarwater terecht gekomen. Groeien door overnames is lastig omdat er vrijwel geen aanbod is. Tegelijkertijd staat de bank voor grote ICT-investeringen na de mislukte integratie van systemen die volgde na de fusie tussen Degroof en Petercam in 2015. Bovendien moet de bank nog zware ICT- en juridische inspanningen doen om te voldoen aan bankenrichtlijn MiFID II. Dat leidt er mede toe dat verschillende aandeelhouders verkoop van hun belang overwegen.

Beheerd vermogen

ABN Amro rondde begin dit jaar de overname van een andere private bank af. De Belgische tak van Société Générale verdubbelde het beheerd vermogen van ABN Amro in België tot 12 miljard euro. Degroof is een veel grotere vis met een totaal beheerd vermogen van 55 miljard euro. Beursanalist KBC schat de waarde van Degroof in op 1,3 tot 1,4 miljard euro.

Reageer op dit artikel