nieuws

Rob van den Berg (62) overleden

Branche 7648

Geheel onverwacht is afgelopen zondag Rob van den Berg op 62-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer directeur bij NIB Capital en mede-oprichter van GMAC Nederland. Verder was hij actief in vele rollen in de hypotheekmarkt.

Rob van den Berg (62) overleden

In 1997 was Van den Berg verantwoordelijk voor het hypotheekbedrijf van NIB Capital (inmiddels NIBC), In dat jaar realiseerde hij de eerste securitisatie in de Nederlandse hypotheekmarkt. In 2001 was hij mede-oprichter en werd CEO van GMAC Nederland. Onder de naam GMAC Hypotheken werd dit destijds een belangrijke speler op de hypotheekmarkt.

Zelfstandig adviseur

In 2008 trok GMAC zich terug uit de Nederlandse markt en ging Van den Berg verder als zelfstandig adviseur. In die rol adviseerde hij vele instellingen in de hypotheekmarkt, zoals Reaal, Vesting Finance en Novalink. Daarnaast maakte hij onderdeel uit van een team dat een Amerikaanse instituut adviseert bij investeringsbeslissingen. Ook organiseerde hij een aantal jaren de buitenlandse studiereizen van NHG. De uitvaart van Rob van den Berg vindt vrijdag plaats.

Reageer op dit artikel