nieuws

NN verruilt SRK Rechtsbijstand voor DAS

Branche 9651

De rechtsbijstandportefeuilles  van Nationale-Nederlanden en ING gaan met ingang van medio dit jaar over van SRK Rechtsbijstand naar DAS.

NN verruilt SRK Rechtsbijstand voor DAS

Mede-eigenaren Nationale-Nederlanden en Aegon van SRK zegden hun contract met SRK op per 1 januari 2019, waarmee het voortbestaan van de dienstverlener in het geding kwam. De Ondernemingskamer heeft de opzeggingen in november uitgesteld tot 1 juli 2019 en een bestuurder bij SRK aangesteld die moet gaan bemiddelen tussen de partijen. De rechters laakten de handelswijze Aegon en vooral NN. Eerder besloot Aegon al SRK in te ruilen voor rechtsbijstandverzekeraar Arag.

Samenwerkingsovereenkomst

Vandaag hebben DAS en Nationale-Nederlanden een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hierin is vastgelegd dat DAS voor een periode van drie jaar de uitvoering doet van de circa 200.000 rechtsbijstandsklanten van NN en ING. De rechtsbijstand voor het label OHRA en voor de verzekerden van het voormalige Delta Lloyd (inmiddels Nationale-Nederlanden) werd al uitgevoerd door DAS.

Afspraken werkgelegenheid

Er zijn met alle betrokken partijen afspraken gemaakt over werkgelegenheid. De uitbreiding van de samenwerking past in de strategie van DAS, die daarmee de kernactiviteiten verder wil versterken. “We zijn zeer verheugd met de keuze van Nationale-Nederlanden voor DAS en trots op het vertrouwen dat hiermee in ons wordt uitgesproken”, zegt ceo Hanneke Jukema van DAS. “We zijn erg gemotiveerd om ook de rechtsbijstand klanten van Nationale-Nederlanden en ING bij te gaan staan en kijken ernaar uit om, samen met onze nieuwe collega’s, onze leidende positie als brede juridisch dienstverlener te verstevigen en verder uit te bouwen.”

Onder voorbehoud

De voorgenomen samenwerking kan onder voorbehoud zijn van goedkeuring door mededingingsautoriteit Autoriteit Consument en Markt en is onder voorbehoud van consultatie van de ondernemingsraden van DAS en SRK. De intentie is om de nieuwe dienstverlening per 1 juli van start te laten gaan.

Reageer op dit artikel