nieuws

Joep de Groot nieuwe bestuursvoorzitter CZ

Branche 730

Joep de Groot (48) wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ.  Hij volgt vanaf 1 mei Wim van der Meeren op. De Groot is sinds 2010 lid van de Raad van Bestuur van CbusineZ, de innovatie- en participatiemaatschappij van CZ.

Joep de Groot nieuwe bestuursvoorzitter CZ

Hij heeft zich de afgelopen jaren met zijn team bij CbusineZ sterk gemaakt om doorbraken te realiseren om de zorg voor de toekomst betaalbaar en beschikbaar te houden. Niet alleen op het gebied van eHealth, hulpmiddelen en robotica, maar ook met initiatieven met ziekenhuizen en artsen om dure geneesmiddelen weer betaalbaar te krijgen.

De nieuwe bestuursvoorzitter studeerde Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij werkte onder meer bij DSM en startte daarna het strategisch adviesbureau The Essence Consulting.

Reageer op dit artikel