nieuws

Ierse verzekeraarsclub schokt branche met dubieuze illustratie

Branche 1215

Het Insurance Institute of Ireland (III) is de mist ingegaan met de cover van zijn periodieke magazine voor leden. Dat moest de gevaren van cyberrisico’s uitbeelden, maar werd vooral gezien als racistisch.

Ierse verzekeraarsclub schokt branche met dubieuze illustratie

Het III is een 17.500 leden tellende vereniging annex opleidingsinstituut voor werkenden in de verzekeringsbranche. Het instituut zegt spijt te hebben van de keuze. “Het spijt ons dat mensen de animatie op de cover als aanstootgevend hebben ervaren. Dat was nooit onze bedoeling. We zijn verbaasd en teleurgesteld dat de afbeelding negatief is opgevat. Maar we hebben besloten de afbeelding te verwijderen.”

Dark side

De voorpagina kende als titel ‘the dark side of insurance’. Die doelde op het toenemende cyberrisico en de afbeelding toont dieven die wachtwoorden, geld en identiteiten stelen. De figuren zijn donkerpaars, terwijl een vrouw van wie de identiteit wordt gestolen, een roze gezicht en blond haar heeft. De cover ging al snel rond op sociale media. Een woordvoerder van iCAN, een organisatie die zich inzet voor een multiculturele verzekeringssector, stelt: “Je moet je tegenwoordig beter bewust zijn van wat je publiceert en je realiseren hoe je overkomt met dit soort illustraties.” De Ieren scharen zich in een rijtje met Gucci en H&M, die onlangs al in opspraak kwamen met campagnes met een racistisch tintje. “In verzekeringen wil je niet met die bedrijven over een kam worden geschoren.”

Bron: Insurance Post

Reageer op dit artikel