nieuws

Haagse Assurantie Club programmeert Erica Verdegaal

Branche 1312

Financieel publicist Erica Verdegaal mag in het hol van de leeuw uitleggen hoe zij aankijkt tegen financieel advies. De Haagse Assurantie Club heeft de columnist, die zich regelmatig kritisch uitlaat over de branche, weten te strikken voor een publiek optreden.

Haagse Assurantie Club programmeert Erica Verdegaal

DFO-directeur Jurjen Oosterbaan gaat op maandagavond 15 april bij de Haagse Assurantie Club in gesprek met financieel publicist Erica Verdegaal. Verdegaal schrijft onder andere voor het FD en de Financiële Consument. De twee spreken over de prijs van financieel advies en andere actuele financiële thema’s.

Twee maanden geleden riep ze veel weerstand op bij adviseurs door op te tekenen dat ze het maar vreemd vindt dat mensen voor geldzaken naar een financieel adviseur gaan. Volgens haar kunnen consumenten makkelijk en gratis zelf financiële producten afsluiten. De site van de Consumentenbond en Wikipedia vindt ze daarvoor geschikte informatiebronnen. “Zoek daar op begrippen als bijvoorbeeld ‘kapitaalverzekering’, ‘spaarhypotheek’ of ‘indexfonds’, en je vindt alle informatie die je nodig hebt”, aldus Verdegaal.

Misverstand of fake news?

“Erica Verdegaal heeft zich in het verleden nogal kritisch uitgelaten over financieel dienstverleners, wellicht vanuit de gedachte dat financieel advies eenvoudig en tegen een lage prijs voor iedereen benaderbaar is”, schrijft de Haagse Assurantieclub in zijn uitnodiging. “Is hier sprake van een misverstand? Is dit wellicht ‘fake news’? Of is dit werkelijk het geval?”

Reageer op dit artikel