nieuws

‘DNB oefende druk uit op Oomen om te vertrekken bij DSW’

Branche 3617

Het gisteren aangekondigde vertrek van Chris Oomen als bestuursvoorzitter DSW is niet geheel vrijwillig. Tegen het FD zegt hij dat toezichthouder DNB erop aandrong een opvolger te zoeken.

‘DNB oefende druk uit op Oomen om te vertrekken bij DSW’

Oomen is sinds 1987 voorzitter van de raad van bestuur van DSW. Gisteren maakte hij bekend in juni af te treden. Dat hij 32 jaar die functie vervult, vindt De Nederlandsche Bank een risico voor de continuïteit van de zorgverzekeraar, zegt Oomen tegen Het Financieele Dagblad. De toezichthouder zou bang zijn dat verzekerden enkel en alleen vanwege de naam Oomen voor DSW te kiezen.

Tegenspraak

Oomen zegt dat DNB bovendien bang was dat er een gebrek aan interne tegenspraak zou zijn omdat hij het bedrijf al 32 jaar leidt. Hij heeft vrede met zijn vertrek, maar zegt DNB wel te hebben laten weten dat de externe druk niet nodig was geweest. Aad de Groot volgt Oomen op.

Reageer op dit artikel