nieuws

Chris Oomen stopt na 32 jaar als DSW-voorman, Aad de Groot volgt hem op

Branche 3390

Chris Oomen vertrekt per 1 juni 2019 als voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar DSW. Hij wordt opgevolgd door Aad de Groot, die nu al lid is van de raad van bestuur.

Chris Oomen stopt na 32 jaar als DSW-voorman, Aad de Groot volgt hem op

Oomen (links op de foto) is sinds 1987 bestuursvoorzitter van DSW en werkt al meer dan 40 jaar bij de zorgverzekeraar. Hij staat bekend als een luis in de pels in de branche, vanwege kritiek op collectiviteitskortingen, op de macht van medici en op de hoge winsten van verzekeraars. Onder zijn leiding maakte DSW jaarlijks als eerste verzekeraar de hoogte van de premie voor de basisverzekering bekend.

Interne opvolger

DSW zegt een interne opvolger te hebben gezocht, omdat de verzekeraar de bedrijfscultuur die is gevormd onder Oomen wil voortzetten. Aad de Groot (rechts op de foto) neemt de leiding over. Hij werkt vijf jaar als directeur bij DSW en zit al vier jaar in de raad van bestuur. Eerder werkte hij onder andere als directeur bij Azivo, Menzis en verschillende ziekenhuizen.

Reageer op dit artikel