nieuws

Bianca Tetteroo opnieuw op 1 in de am: top 75 powervrouwen

Branche 15782

Achmea-bestuurder Bianca Tetteroo is voor het vierde jaar op rij de lijstaanvoerder van topvrouwen in de verzekeringsbranche. De top 10 van de lijst am: top 75 powervrouwen is vandaag in het zonnetje gezet tijdens het event am:vrouwen dat werd gehouden bij Achmea in Zeist.

Bianca Tetteroo opnieuw op 1 in de am: top 75 powervrouwen

Voor het zesde achtereenvolgende jaar heeft de redactie van am: de lijst met de belangrijkste vrouwen in de verzekeringsbranche samengesteld. Tot en met 2017 betrof het een top 50; vorig jaar was voor het eerst sprake van een top 75. Met de am: top 75 powervrouwen moet vrouwen uit de verzekeringsbranche zichtbaarder worden.

Hoogste binnenkomer op 10

Op 10 staat als hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst Dailah Nihot, lid van de Management Board van NN Group, op 11 gevolgd door Else Bos, de nieuwe toezichthouder pensioenen en verzekeringen bij De Nederlandsche Bank. Ook Ingrid de Graaf (vorig jaar 11) is terug in de top 3. De Directievoorzitter Particulier bij Aegon stond in 2016 op de tweede positie; toen was zij nog lid van de raad van bestuur van de Delta Lloyd Groep. Op de tweede plek in de top 3 staat divisievoorzitter Zilveren Kruis Georgette Fijneman. Vorig jaar stond zij nog op de derde positie.

 

 

19 nieuwkomers

In de lijst van 2019 staan 19 nieuwkomers. Behalve Nihot en Bos zijn dat Janet Stuijt (21) die net als Nihot lid is van de Management Board van NN Group, Sharon van Herel (30) management director bij HDI Global SE, Gitte van Haaren-Isbouts (37) COO bij Obvion, Ellen Hensbergen (40) algemeen directeur Munt Hypotheken, Femke Bakker-Teerling (45) financieel directeur Turien & Co. Holding, Mariëtte Hasselaar (47) directeur SAA Advies, Petra Teunis (53) lid van de raad van bestuur van Coöperatie Eno, Marianne Thijssen (54) Managing Director Van Ameyde Benelux, Wilma Toering (56) CCO en lid van de raad van bestuur van TVM Verzekeringen, Heleen Vaandrager (57) Chief Commercial Officer, Retirement & Investment bij Aon, Chantal Haagmans-van Haaften (60) algemeen directeur Summa Adviesgroep, Floor van Workum (62) oprichter en bestuurder Vista Hypotheken, Annelies Goos (67) lid van de raad van bestuur Univé Regio Noord-Holland, Esther Jelsma (68) manager Corporate Accounts DAS, Annemiek van Dijk-Bos (69) COO Anker Insurance, Odette Bakker (73) algemeen directeur Dazure en Henriette Setz (75) directeur Klant en Operations en lid van de directieraad van Menzis.

Intermediair

Vorig jaar werd voor het eerst is bij de am:top 75 een apart overzicht met de invloedrijkste vrouwen uit het intermediair opgenomen. Deze top wordt opnieuw aangevoerd door Jeannette Veldsink (17). De aandeelhouder en het directielid van de Veldsink Groep staat op de zeventiende plek in de toplijst. Vorig jaar stond zij op 19. De anderen in de top 3 van het intermediair: 2. Marije Peters (25, Aon), 3. Bibi de Vries (26, Willis Towers Watson).

Top 10

De complete am:top 75 powervrouwen is hier te downloaden. Ook wordt deze gepubliceerd in nummer 47 van am:magazine dat op vrijdag 29 maart verschijnt. Hieronder de top 10:

  1. (1) Bianca Tetteroo (1969)
   Lid van de raad van bestuur van Achmea
  2. (3) Georgette Fijneman (1966)
   Directievoorzitter van Zilveren Kruis
  3. (11) Ingrid de Graaf (1969)
   Directievoorzitter Aegon en lid van de raad van bestuur
  4. (7) Chantal Vergouw (1976)
   Directievoorzitter Interpolis
  5. (5) Wendy de Ruiter-Lörx (1973)
   Lid van de raad van bestuur van Vivat Verzekeringen
  6. (6) Merel van Vroonhoven (1968)
   Bestuursvoorzitter van de AFM
  7. (9) Miranda Hendriks (1969)
   Lid van de raad van bestuur van Univé
  8. (10) Ellen Peper (1964)
   Lid van de raad van bestuur van Univé
  9. (8) Xiao Wei Wu (Charlene) (1980)
   Lid van de raad van bestuur van Vivat Verzekeringen
  10. (-) Dailah Nihot (1973)
   Lid Management Board NN Group

 

Reageer op dit artikel