nieuws

ASR investeert in Nederlandse kennissector

Branche 707

ASR real estate wil met de oprichting van het ASR Dutch Science Park Fund een actieve bijdrage leveren aan de Nederlandse kennissector. Het fonds investeert in commercieel te exploiteren vastgoed op science parks.

ASR investeert in Nederlandse kennissector

Het ASR Dutch Science Park Fund is het vierde sectorfonds van de vastgoedvermogensbeheerder en richt zich op institutionele beleggers. Net als bij het winkel-, woning- en kantorenfonds treedt ASR Nederland N.V. op als zogeheten anchor investor.

Stabiel investeringsklimaat

Het ASR Dutch Science Park Fund (ASR DSPF) focust zich op de meest ontwikkelde science parks, omdat die een stabiel en aantrekkelijk investeringsklimaat hebben dankzij sterke ecosystemen, met onder andere onderwijs door Nederlandse topuniversiteiten, onderzoeksprogramma’s en commerciële activiteiten. ASR DSPF investeert in vastgoed dat deze ecosystemen ondersteunt.

TU Delft

ASR DSPF met de TU Delft haar eerste samenwerkingsovereenkomst gesloten. Samen met de universiteit treedt ASR DSPF op om de TU Delft Campus verder tot ontwikkeling te brengen. De TU Delft richt zich in deze samenwerking op vastgoed ten behoeve van haar kerntaken zijnde onderwijs, onderzoek en valorisatie. ASR DSPF focust zich op vastgoed voor commerciële partijen die zich op de TU Delft campus willen vestigen.

Reageer op dit artikel