nieuws

Aon bereidt bod voor op Willis Towers Watson

Branche 4359

Mogelijk is een nieuwe megafusie op komst in intermediairland. Aon, de op een na grootste assurantiemakelaar ter wereld, heeft bekendgemaakt wel wat te zien in een overname van nummer 3 Willis Towers Watson. Samen zouden zij Marsh & McLennon voorbijstreven als grootste verzekeringsmakelaar.

Aon bereidt bod voor op Willis Towers Watson

Aon heeft in een persverklaring bevestigd belangstelling te hebben voor concurrent Willis Towers Watson. “Het bedrijf benadrukt dat de beoordeling van een mogelijke transactie zich op dit moment in een voorbereidende fase bevindt en dat er geen zekerheid bestaat dat een transactie zal plaatsvinden”, aldus het statement. Over de vorm en voorwaarden van een eventuele transactie wil het bedrijf nog niets zeggen.

Marktleider

Aon en Willis Towers Watson zouden samen groter worden dan marktleider Marsh & McLennon. Dat is zelf overigens ook in een overname verwikkeld. Marsh kondigde vorig jaar aan concurrent Jardine Lloyd Thompson in te lijven, de nummer 7 op de lijst van grootste verzekeringsmakelaars. Willis Towers Watson zelf is overigens ook het product van een fusie. Drie jaar geleden gingen de Willis Group en Towers Watson gezamenlijk verder.

Zowel Aon als Willis Towers Watson hebben hun hoofdkantoor in Londen. Beide bedrijven zijn ook actief in Nederland. Aon Nederland is sinds de overname van UMG de grootste intermediair van ons land. Willis Towers Watson stond afgelopen november op plek 29 in de am:top 100 intermediair.

Reageer op dit artikel