nieuws

Am:topvrouwen – Jeannette Veldsink (Veldsink Groep): ‘Als de thuisbasis goed is, bereik je zakelijk meer’

Branche 2856

Jeannette Veldsink (1975) is aandeelhouder en directielid van intermediairbedrijf Veldsink Groep, de nummer 6 in de am: Top 100 intermediairbedrijven. Mede onder haar leiding maakt het familiebedrijf een sterke groei door. Ze is een van de vrouwen die in een interviewserie op amweb.nl hun licht laten schijnen op de rol van de vrouw in de financiële dienstverlening.

Am:topvrouwen – Jeannette Veldsink (Veldsink Groep): ‘Als de thuisbasis goed is, bereik je zakelijk meer’

Is een ranglijst die de aandacht vestigt op vrouwelijke bestuurders in de branche wat jou betreft nog steeds nodig?
“Het zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. Toch lijkt het goed voor het besef dat er ook veel goede vrouwelijke bestuurders zijn en dat er niet automatisch naar een mannelijke kandidaat wordt gezocht in onze branche.”

Traditionele rolverdelingen zitten diepgeworteld in de maatschappij. Welke maatregel moet bovenaan de prioriteitenlijst staan om een evenwichtiger man/vrouw-verdeling te benaderen in het bedrijfsleven en waarom?
“Bekijk de samenstelling van de teams en stel jezelf de vraag wat je mist in het team. Daarbij kijk je naar de verdeling man/vrouw en leeftijd, maar vooral naar ieders talenten. Hoe vullen deze elkaar aan?”

Om de top te bereiken moet je keuzes maken en bepaalde dingen ook bewust laten

Hebben vrouwen in topposities automatisch een verantwoordelijkheid om diversiteit in hun eigen organisatie te agenderen?
“Dat hebben alle leidinggevenden in het bedrijf dus ook de vrouwen in topposities.”

Welke tip geef je jonge vrouwen die nu afstuderen en grote ambities hebben?
“Ga doen wat je leuk vindt en zet een stap extra. Om de top te bereiken moet je keuzes maken en bepaalde dingen ook bewust laten. Je kunt niet en-en-en want zoveel uren zitten er niet in een dag. Neem geregeld een moment voor jezelf om te evalueren wat je goed hebt gedaan en wat je beter had kunnen doen en bespreek dit ook met verschillende mensen. Sta open voor feedback, daar word je altijd beter van.”

Am:vrouwen is ook een netwerkevenement. Aan wie heb jij veel gehad bij het opbouwen van je carrière?
“Bij het noemen van het opbouwen van je carrière lijkt het alsof ik van te voren alles zou hebben uitgestippeld. Dat is niet zo. Ik ben begonnen met wat ik leuk vind en dat is mensen helpen met hun financiële situatie. Vervolgens bleek ik nog veel meer leuk te vinden en ook te kunnen door het vooral gewoon te doen. Daarbij heb ik veel aan mijn vader te danken. Als ik ergens tegenaan liep was hij er om me weer een stap verder te brengen. Dat deed hij door me vooral te spiegelen en vragen te stellen.  Door de groei van ons bedrijf hebben we veel mensen aangenomen en die brengen allemaal kennis en ervaring mee waarvan ik wat van leer en waardoor ik me blijf ontwikkelen.”

Hou je tijd over naast je baan? Waar hou je je mee bezig als je níet aan het werk bent?
“Ook ik heb keuzes gemaakt en daarom zijn mijn aantal hobby’s beperkt. Ik sport twee keer per week. De overgebleven tijd besteed ik graag aan mijn familie en vrienden. Met hen vier ik carnaval, ga ik op vakantie en zijn we er voor elkaar. Als de thuisbasis goed is, bereik je ook zakelijk meer.”

Ben jij er ook bij op donderdag 7 maart?

am:vrouwen is dé ontmoetingsplek voor vrouwelijke managers in de financiële dienstverlening, gevorderd dan wel startend.
Er zijn nog enkele tickets beschikbaar voor het event dat donderdagmiddag 7 maart wordt gehouden bij Achmea in Zeist. Meld je aan op: Vrouwen.amweb.nl

 

Reageer op dit artikel