nieuws

Achmea sluit zich aan bij Mobility as a Service Alliantie

Branche 1429

Verzekeraar Achmea heeft zich aangesloten bij de internationale alliantie Mobility as a Service (MaaS). Deze samenwerking tussen bedrijven en overheden werkt aan nieuwe, duurzame mobiliteitsconcepten. Daarbij wordt niet meer gedacht in termen van vervoermiddel maar in het reizen van plek A naar plek B.

Achmea sluit zich aan bij Mobility as a Service Alliantie

Doel van Mobility as a Service is om verschillende vormen van vervoer samen te brengen in een ondemandservice die je met een smartphone bedient. De dienst combineert openbaar vervoer, deelfietsen, taxi’s, elektrische deelauto’s en carpoolen. Vanuit Nederland verbonden het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Noord-Brabant zich al eerder aan de alliantie.

Mobiliteit van de toekomst

Achmea is de eerste Nederlandse verzekeraar die zich bij het initiatief aansluit. Het bedrijf hoopt door verzekeringskennis te delen met universiteiten, overheden en andere partners een bijdrage te leveren aan mobiliteitsmodellen van de toekomst. Daarin ligt veel nadruk op elektrisch vervoer. Vorig jaar sloot Achmea zich aan bij het internationale Smart e-Mobility programma S4C, dat onderzoek doet naar autonome elektrische auto’s.

Reageer op dit artikel