nieuws

Wie zijn de powervrouwen van 2019?

Branche 3982

De am:top 75 powervrouwen is in de maak. Wie komen terug? En welke namen verdwijnen? Zeker is al wel dat de top 10 van 2019 er anders uitziet dan die van vorig jaar. Op donderdag 7 maart wordt tijdens de lustrumeditie van het event am:vrouwen bij Achmea in Zeist bekendgemaakt wie de 75 topvrouwen zijn.

Wie zijn de powervrouwen van 2019?

De nummer 2, Karin Bergstein is er al zeker van dat ze haar positie moet afstaan. Het lid van de Raad van Bestuur van ASR is eerder deze maand vertrokken bij de verzekeraar in Utrecht en denkt de komende tijd na over haar toekomst. Ook Dorothee van Vredenburch (4), vorig jaar nog bestuurslid van de NN Group en Chief Change & Organisation, heeft de financiële sector verlaten. Zij is nu ad interim CEO bij Zorg van de Zaak, een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg, leefstijlzorg en medische zorg.

Buiten scope

Verder verdwijnt Mariken Tannemaat, CIO NN Group en nu werkzaam in dezelfde functie bij Robeco, uit de top 75. Ze is weliswaar actief in de financiële sector, maar Robeco valt buiten scope van de topvrouwenlijst. Vorig jaar stond ze op de twaalfde plaats. Heleen de Heer (28) is eveneens vertrokken bij Nationale-Nederlanden. Ze was tot medio vorig jaar interim-directeur bij Zicht risico- en verzekeringsadviseurs. Het is onduidelijk wat ze op dit moment doet.

Voormalig Chief Financial Risk Officer Linda Moos (47) van DAS is volgens haar profiel op LinkedIn op wereldreis en komt daardoor ook niet meer voor in toplijst. Datzelfde geldt voor Mary van Aken (63), de inmiddels vertrokken directeur van VCN United Capital. Met het terugtreden van Annemarie Schouw, manager Risk & Insurance Tata Steel en de nummer 66 van vorig jaar, als voorzitter van NARIM Europe, is er ook voor haar geen plek meer op op de lijst.

Hekkensluiter

De hekkensluiter Bea van der Ende van Endass Verzekeringen & Hypotheken is niet langer eigenaar van dit bedrijf in Stolwijk. Voor haar geldt eveneens dat er om die reden geen plaats meer is in de top 75.

Claire-Marie Coste-Lepoutre, Regional CFO Allianz Benelux en nummer 23, verlaat de verzekeringssector niet, maar is per 1 maart benoemd tot CFO van AGCS, de wereldwijde tak van Allianz. Dat betekent dat ze niet meer van impact is op het binnenlandse verzekeringsbedrijf, een van de criteria om in de top te komen.

Bianca Tetteroo voert lijst aan

De topvrouwen en vrouwen die op weg zijn naar de top, kunnen op 7 maart terecht op het netwerkevenement voor ambitieuze vrouwen in de verzekeringssector. Vast onderdeel van het jaarlijkse evenement is de bekendmaking van de lijst met topvrouwen. Bianca Tetteroo voert als lid van de Raad van Bestuur van Achmea deze lijst al drie jaar op rij aan. Handhaaft zij haar positie of wordt ze in eigen huis ingehaald door iemand anders?

Netwerkevent am:vrouwen op 7 maart bij Achmea in Zeist.
Zorg dat je erbij bent!

am:vrouwen is dé ontmoetingsplek voor vrouwelijke managers in de financiële dienstverlening, gevorderd danwel startend.

Sprekers zijn dit jaar Achmea-topvrouw Bianca Tetteroo, overtuigingsexpert Pacelle van Goethem én NRC-columniste Japke-d. Bouma.

Overtuigen en beïnvloeden
Pacelle coacht de top van het Nederlandse bedrijfsleven en de politiek in overtuigen en beïnvloeden. Ze leert je een methode die je charisma en persoonlijke overtuigingskrachten onmiddellijk kan verbeteren. Japke-d. kijkt tijdens haar lezing kritisch naar de kantoorjungle en naar de ‘verschillen’ tussen mannen en vrouwen en hoe deze zich onder meer op kantoor manifesteren.

Informatie en tickets
Mis dit empowermentevent niet, de inschrijvingen stromen op dit moment binnen! Meer informatie en tickets: Vrouwen.amweb.nl

 

Reageer op dit artikel