nieuws

Wai Kit Li nieuwe Underwriter Entertainment Benelux bij Allianz Global Corporate & Specialty

Branche 500

Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS), de industriële verzekeraar binnen de Allianz Groep, heeft Wai Kit Li onlangs als Underwriter Entertainment Benelux aangesteld. Hij is verantwoordelijk voor verdere groei van de bestaande portefeuille op het gebied van entertainment verzekeringen.

Wai Kit Li nieuwe Underwriter Entertainment Benelux bij Allianz Global Corporate & Specialty

AGCS investeert wereldwijd sterk in de groei van de Entertainment Line of Business, die onder andere verzekeringsoplossingen biedt voor film- en TV -producties, concerten, sportevenementen, festivals en andere live evenementen.

Honderd jaar ervaring

Als eerste verzekeraar van de bewegende film in Hollywood beschikt AGCS over meer dan honderd jaar ervaring. Ervaring waar in de Benelux nu op wordt ingezet met het aanstellen van een lokale Entertainment Underwriter.

Entertainment Line

Wai Kit Li is in 2006 gestart bij Allianz als Assistant Underwriter Property International en maakte in 2013 de overstap naar China als Teamlead Global Clients Unit om in 2014 Head of Operations te worden bij AGCS Singapore. Sinds 2016 werkte hij daar als Broker Relationship Manager en was hij betrokken bij het opzetten van de Entertainment Line of Business in Azië.

Wai Kit Li rapporteert aan Michael Furtschegger, Head of Entertainment International. Hij heeft een bachelor in International Business Management aan de Hogeschool Rotterdam Management en aan de Kansai Gaidai University in Japan.

Reageer op dit artikel