nieuws

Powervrouwen Achmea maken zich zichtbaarder

Branche 2428

De topvrouwen van Achmea hebben zich collectief ingeschreven bij de database van Topvrouwen.nl. Dat zegt voorzitter Willem van Duin van de Raad van Bestuur van de verzekeraar in een interview met Topvrouwen.nl

Powervrouwen Achmea maken zich zichtbaarder

Met de collectieve inschrijving wil Achmea onder meer diversiteit nastreven zegt Van Duin in het interview op Topvrouwen.nl.

Doorstroom versnellen

Topvrouwen.nl is eind 2014 geïnitieerd door Voormalig minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW. Dit onder meer met het doel de doorstroom van het aantal vrouwelijke bestuurders en commissarissen te versnellen.
Van Duin geeft in het interview aan de inschrijving in de database van belang te vinden. Achmea heeft zijn topvrouwen zelfs actief benaderd om zich aan te melden. “Er zijn nog altijd te weinig vrouwen vertegenwoordigd in de financiële sector, zowel in de top als in de lagen eronder”, aldus Van Duin.

Andere organisaties helpen

Hij geeft aan de groep topvrouwen zichtbaarder te willen maken. “De inschrijving in de database van Topvrouwen.nl biedt een kans om jezelf verder te ontwikkelen en om bovendien een maatschappelijke bijdrage te leveren. Zo kun je je expertise inzetten om andere organisaties te helpen”, aldus de bestuursvoorzitter in het interview.

In de zeskoppige Raad van Bestuur van Achmea is overigens ook het aantal vrouwen ondervertegenwoordigd. Het aantal blijft steken op één in de persoon van Bianca Tetteroo. Zij voert sinds 2016 de lijst van am: powervrouwen aan. Wel werken bij de coöperatieve verzekeraar veel vrouwen in hoge management- en directieposities, zoals Georgette Fijneman (divisievoorzitter Zilveren Kruis), Chantal Vergouw (directievoorzitter Interpolis), Karin Bos (directeur Schade Particulieren), Karianne van de Stadt (directeur Inkomensverzekeringen) en Fleur Dujardin (directievoorzitter InShared). Ook zij stonden vorig jaar allen in de am:powervrouwen top 75.

Netwerkevent am:vrouwen op 7 maart bij Achmea in Zeist.
Zorg dat je erbij bent!

am:vrouwen is dé ontmoetingsplek voor vrouwelijke managers in de financiële dienstverlening, gevorderd danwel startend.

Sprekers zijn dit jaar Achmea-topvrouw Bianca Tetteroo, overtuigingsexpert Pacelle van Goethem én NRC-columniste Japke-d. Bouma.

Overtuigen en beïnvloeden
Pacelle coacht de top van het Nederlandse bedrijfsleven en de politiek in overtuigen en beïnvloeden. Ze leert je een methode die je charisma en persoonlijke overtuigingskrachten onmiddellijk kan verbeteren. Japke-d. kijkt tijdens haar lezing kritisch naar de kantoorjungle en naar de ‘verschillen’ tussen mannen en vrouwen en hoe deze zich onder meer op kantoor manifesteren.

Informatie en tickets
Mis dit empowermentevent niet, de inschrijvingen stromen op dit moment binnen! Meer informatie en tickets: Vrouwen.amweb.nl

 

Reageer op dit artikel