nieuws

De Goudse neemt ook andere helft Van Lanschot Chabot (VLCMP) over

Branche 3690

Meerderheidsaandeelhouder De Goudse heeft ook de resterende 49 procent aandelen in Van Lanschot Chabot Mandema & Partners (VLCMP) overgenomen van Van Lanschot Kempen. Laatstgenoemde verwacht door de verkoop een boekwinst van 15 miljoen euro te realiseren en een beperkte earn-out in 2020. Voor De Goudse draagt de overname bij aan de distributiekracht en helpt het de groeiambities van VLCMP te realiseren.

De Goudse neemt ook andere helft Van Lanschot Chabot (VLCMP) over

“Van Lanschot Chabot Mandema is voor ons een zelfstandige pijler binnen onze groep”, zegt directievoorzitter van De Goudse Geert Bouwmeester. “Het bedrijf is al jaren een belangrijke strategische partner, met dienstverlening die aanvullend is op die van De Goudse en die is gericht op andere doelgroepen, zoals de mid-corporate markt en private insurance-relaties. Van Lanschot Chabot Mandema is en blijft een onafhankelijk opererend bedrijf met een eigen governancestructuur.”

Onafhankelijk

Volgens Bouwmeester blijft de dienstverlening van VLCMP onafhankelijk. De samenwerking met Van Lanschot Kempen voor private banking-klanten wordt bijvoorbeeld voortgezet. In het persbericht reageert ook VLCMP-directievoorzitter Lando te Molder. “De intermediaire markt is volop in beweging en er vinden veel grotere en kleinere overnames plaats. Wij hebben een duidelijke groeistrategie, gericht op schaal- en scopevoordelen. De Goudse onderschrijft onze strategie en heeft ook de intentie om ons te helpen die te realiseren wanneer zich kansen voordoen.”

Reageer op dit artikel