nieuws

Contactgroep Automatisering breidt uit

Branche 762

Softwarebedrijven Aplaza en Verne Business Excellence hebben zich aangesloten bij de Contactgroep Automatisering. Dat brengt het aantal leden op 18. De contactgroep zegt daarmee ruim 90% van de financieel adviseurs te bereiken.

Contactgroep Automatisering breidt uit

Aplaza koppelt softwaresystemen van meer dan 1.350 advieskantoren met de extranetten van verzekeraars en serviceproviders. Dubbel invoeren van gegevens is daardoor niet nodig. Verne Business Excellence, waar oud-MultiSafe-directeur Michael Mackaaij de leiding heeft, bouwt SAAS-oplossingen (software as a service) voor de verzekeringsbranche.

Data-uitwisseling

De Stichting Contactgroep Automatisering werd drie jaar geleden opgericht door 12 softwareleveranciers om de bewustwording bij adviseurs over de gevolgen van digitalisering in de financiële sector te vergroten. De contactgroep wil ervoor zorgen dat softwareleveranciers niet gaan concurreren op de uitwisselbaarheid van data. Dat kan namelijk belemmeringen opleveren voor financieel adviseurs. De aangesloten bedrijven werken aan een gezamenlijke norm voor data exchange.

Reageer op dit artikel