nieuws

AFM trekt vergunningen in van advieskantoren in Ridderkerk en Sittard

Branche 2257

Toezichthouder AFM heeft in januari twee adviesvergunningen ingetrokken. Van het bedrijf Moust & Hukkelhoven Financiële Diensten uit Sittard werd de vergunning afgenomen vanwege het niet betalen van de doorlopende bijdrage in de toezichtskosten. In Ridderkerk verloor advieskantoor ’t Sorgh & Huis deelvergunningen vanwege het ontbreken van de verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

AFM trekt vergunningen in van advieskantoren in Ridderkerk en Sittard

Het werd voor ’t Sorgh & Huis (S&H) verboden om te adviseren en bemiddelen voor zakelijke en particuliere schadeverzekeringen, hypothecaire kredieten, inkomens- en zorgverzekeringen. Inmiddels heeft het advieskantoor de vergunning zelf volledig ingetrokken. S&H was bij consumenten ook wel bekend onder de handelsnaam Maesons.

Eerdere boete

In 2014 kreeg S&H van de AFM al een keer een boete opgelegd van 31.250 euro vanwege niet-passende advisering rond doorlopende kredieten. De controleurs zagen in de onderzochte dossiers dat er geen of onvoldoende informatie was ingewonnen over de financiële positie, kennis en ervaring, doelstellingen en risico-bereidheid van de klant. “In geen van de door de AFM ontvangen klantdossiers was een advies opgenomen met betrekking tot het afgesloten consumptief krediet”, schreef de  toezichthouder.

Reageer op dit artikel