nieuws

3 geheimen van Onweerstaanbaar Vrouwelijk Leiderschap

Branche 2806

Vrouwelijk leiderschap heeft de toekomst. Diversiteit loont economisch. Organisaties met vrouwen in de top presteren beter. Zowel mannen als vrouwen profiteren van het beste van vrouwelijk leiderschap. Wat gebruikt de top? Pacelle van Goethem, expert op onder meer het gebied van overtuigingskracht, legt 3 geheimen bloot.

3 geheimen van Onweerstaanbaar Vrouwelijk Leiderschap

1. Altijd positief, het oog op de toekomst

Krachtig leiderschap toon je door je focus steeds te houden op de toekomst. Dat heeft op anderen een onweerstaanbaar effect. Nooit heeft een president waargemaakt wat hij of zij beloofde tijdens de verkiezingen. Toch kiezen we keer op keer voor degene met de krachtigste belofte. Positief zijn en een heldere visie hebben is onweerstaanbaar. Denk aan Christine Lagarde met haar economische visie en Malala Yousafzai’s strijd voor onderwijs.

TIP: Als mensen je vragen naar je visie? Praat niet over de huidige situatie en de problemen, maar vertaal ze naar de gewenste situatie, het DOEL en de OBSTAKELS om daar te komen.

2. Kunnen relativeren

Krachtig (vrouwelijk) leiderschap vraagt het grote plaatje te blijven zien. Persoonlijk zijn met focus op anderen, maar zaken niet persoonlijk nemen. Jezelf kunnen relativeren helpt enorm, en leer ook om kwesties, reacties en politieke processen te relativeren en meer als een spel te zien. Denk aan Margaret Thatcher ooit zei: I enjoy a debate when it gets personal, it simply means they have run out of arguments. Of zoals Sheryl Sandberg het breken door het glazen plafond relativeerde: Careers are a jungle gym, not a ladder.

TIP: De snelste tip voor relativeren is uitzoomen. Ooit hoorde ik in een seminar over geluk: Wil je een antwoord op al je problemen? Verzin een groter probleem.

3. Sterk & ontspannen

Hoe meer je lijkt op je ontspannen zelf, hoe meer autoriteit je krijgt in de ogen van anderen. Hierover meer op het netwerkevent am:vrouwen op donderdag 7 maart. Net als de volgende tip.

TIP: Gebruik je LAGE STEM voor geloofwaardigheid. Net als Christine Lagarde, Kajsa Ollongren, Christiane Amanpour en andere topvrouwen. Op 7 maart krijg je een techniek om dit soepel onder de knie te krijgen.

Reageer op dit artikel