nieuws

‘Vijf investeerders azen op Vivat’

Branche 3599

Verzekeraars Aegon, Allianz en ASR krijgen concurrentie van ten minste vijf investeringsmaatschappijen in de strijd om Vivat. Het Financieele Dagblad schrijft vandaag dat private-equitypartijen Athora, Blackstone, Cinven, CVC en TSSP van plan zijn een bod te doen op de verzekeraar, of op delen daarvan.

‘Vijf investeerders azen op Vivat’

Volgens de krant hebben de vijf investeerders vooral belangstelling voor de leventak van Vivat. Ze zouden dankzij schaalvoordelen de kosten voor deze levenportefeuilles terug kunnen dringen. Ingewijden laten het FD weten dat Athora, Blackstone, Cinven, CVC en TSSP zullen bieden op de hele verzekeraar of op onderdelen van Vivat. De maatschappijen zouden openstaan voor samenwerking met een strategische koper als Aegon of ASR, aldus de krant.

Anbang

Moedermaatschappij Anbang wil al een tijdje af van de Nederlandse dochter. ASR, Aegon en Allianz zouden belangstelling hebben voor de verzekeraar. Ook de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re wordt genoemd als mogelijke overnamekandidaat.

Anbang is bezig de buitenlandse bezittingen van de hand te doen. De Chinese verzekeraar staat onder curatele van de overheid sinds de financiële positie vorig jaar in gevaar kwam.

Reageer op dit artikel