nieuws

‘Uitverkoop bij Anbang nog niet ten einde’

Branche 1265

Anbang Insurance Group houdt het niet bij de aangekondigde verkoop van de Nederlandse dochter Vivat en andere buitenlandse bezittingen. De Chinese verzekeraar onderzoekt ook of het pand in New York dat zijn Amerikaanse hoofdkantoor huisvest van de hand kan worden gedaan. Ook zou Anbang vergevorderd zijn met de verkoop van zijn zorgverzekeringstak in China.

‘Uitverkoop bij Anbang nog niet ten einde’

Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Volgens bronnen gaat het Amerikaanse hoofdkantoor dat Anbang in 2015 voor $ 414 miljoen kocht van investeerde Blackstone al weer in de verkoop. Eerder zette de verzekeringsgroep al vijftien luxe hotels in de VS in de etalage.

Binnenlandse verkoop

Anbang moet op last van de Chinese toezichthouder krimpen om de financiën weer op orde te krijgen. Daarom wil het conglomeraat af van buitenlandse bezittingen, zoals Vivat, waarvan de verkoop deze maand is begonnen. Behalve van ASR, Aegon, Allianz en Swiss Re zou er serieuze interesse zijn van een vijftal private-equitypartijen.

Volgens Bloomberg is Anbang nu ook vergevorderd met een grote binnenlandse verkoop. De zorgverzekeringstak Hexie Health Insurance zou in handen komen van de Fujia Group. Dat concern houdt zich bezig met activiteiten variërend van petrochemie tot financiën.

Reageer op dit artikel