nieuws

Fraudebestrijder Friss opent vestiging in Parijs

Branche 387

Fraudebestrijder Friss heeft een vestiging geopend in de Franse hoofdstad Parijs. Met het openen van een kantoor in Frankrijk zegt het Utrechtse bedrijf in te spelen op de groeiende vraag naar oplossingen tegen verzekeringsfraude vanuit dat land.

Fraudebestrijder Friss opent vestiging in Parijs

De uitbreiding van het bedrijf naar Frankrijk is een volgende fase van versnelling na een eerste financieringsronde in 2017 door het Franse Blackfin Capital Partners en Aquiline Technology Growth uit de Verenigde Staten. Volgens Friss is er een groeiende vraag onder verzekeraars naar  op AI gebaseerde fraudedetectieoplossingen, in het bijzonder vanuit Frankrijk.

Franse markt

Nicolas Kaploun is aangesteld als countrymanager Frankrijjk bij Friss. Hij zal het Parijse kantoor gaan opbouwen en leiden. Kaploun bekleedde eerder hoge functies  bij Salesforce, Genesys, Business-Objects en MicroStrategy en beschikt volgens Friss over een uitgebreide kennis van de Franse markt om de verzekeringsbranche te helpen bij het bestrijden van fraude.

‘Verlagen loss ratio’

Kaploun: “Dit is het moment voor verzekeraars om te profiteren van de predictive models en machine learning technieken van het Friss-platform om de strijd tegen verzekeringsfraude te automatiseren. Verzekeraars kunnen zo hun loss ratio verlagen en bovendien de focus leggen op hun betrouwbare klanten.”

 

Reageer op dit artikel