nieuws

‘Echte Wft-examenvragen’ zijn toch oefenvragen. Nibe-SVV past campagne aan

Branche 1632

Heeft opleider Nibe-SVV in een promotiecampagne bewust Wft-examenvragen verklapt? In een online quizje zegt het opleidingsinstituut mensen op weg te willen helpen door ‘echte examenvragen te delen.’ Exameninstituten moeten examenvragen echter geheimhouden en mogen deze expliciet niet voor andere doeleinden dan de examineringen gebruiken. CDFD-manager Erik Mulder herkent de vragen echter niet en ziet in het quizje misleiding van examenkandidaten. Nibe-SVV-directeur Jeanette Hadderingh zegt de campagne te zullen aanpassen.

‘Echte Wft-examenvragen’ zijn toch oefenvragen. Nibe-SVV past campagne aan

Hoffelijk-directeur Wesley van ‘t Hof beklaagde zich op LinkedIn over de campagne van zijn concurrent. Bij een screenshot van de post schreef hij: “Misleiding of een ‘echte’ overtreding van de geheimhoudingsplicht m.b.t. de Wft-examens? Hoe dan ook: dit kan gewoon niet! Dit is absoluut niet de bedoeling en moeten we echt niet willen met elkaar.”

Voorbereiding

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) reageerde onder de post bij monde van manager stafbureau Erik Mulder: “Gelukkig staan de ‘echte’ examenvragen (waarop auteursrecht geldt) in de Centrale Examenbank van de Staat. Eens met de heer Van ’t Hof dat hier sprake is van misleiding van examenkandidaten. Het betreft gewoon een quiz-vraag van Nibe-SVV ter voorbereiding op een Wft-examen.”

Reactie

In een reactie zegt Hadderingh dat het quizje niet zo online had moeten verschijnen. “Wat we bedoelen is dat het qua diepgang vragen zijn zoals je ze kunt tegenkomen op een examen. Ik snap dat er commotie is ontstaan over het woordje ‘echt.’ Dat hoort niet en is voor ons aanleiding om de post weg te halen.”

Reageer op dit artikel