nieuws

Duitsland en China openen verzekeringsmarkt voor elkaar

Branche 256

Duitsland en China halen de economische banden aan. Op een bilateraal congres in Beijing hebben de landen uitgesproken hun financiële markten voor elkaar te zullen openen, meldt persbureau Reuters. Voor banken en verzekeraars is het belangrijk dat ze een gelijk speelveld krijgen op beide markten, verklaarde de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz bij de ondertekening.

Duitsland en China openen verzekeringsmarkt voor elkaar

Volgens Scholz hebben beide landen veel gedeelde belangen in de financiële wereld, en is het daarom belangrijk om de verschillende perspectieven uit te wisselen. In de gezamenlijke verklaring staat dat Duitse verzekeraars in vol eigendom verzekeringsmaatschappijen mogen opzetten in China. Andersom zijn verzekeraars en herverzekeraars welkom om zaken te doen op Duits grondgebied.

Trends

De gesprekken over intensievere financiële banden tussen Duitsland en China zijn niet los te zien van de moeizamere relatie tussen China en de VS. “Het is belangrijk om te zien dat we vooruitgang boeken in onze samenwerking, in tegenstelling tot de trends die we elders kunnen waarnemen”, zei Scholz daarover.

Zhong An

Chinese verzekeraars zijn zeer actief op het gebied van Insurtech. In 2017 vroeg verzekeringsreus Ping An 23 nieuwe patenten aan. Afgelopen september waarschuwde Vanbreda ceo Pedro Matthynssens voor de komst van Zhong An, dat volgens hem klaarstaat om door middel van machine learning en kunstmatige intelligentie de westerse verzekeringsmarkt omver te blazen.

Reageer op dit artikel