nieuws

Aantal PE-examens neemt toe in aanloop naar 1 april

Branche 899

De huidige PE-periode loopt over drie maanden af en dat is goed te zien aan het aantal afgelegde PE-examens. Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) registreerde in het laatste kwartaal 17.070 PE-examens. Dat betekent dat ruim 53 procent van alle PE’s in 2018 werd afgelegd in de laatste drie maanden van het jaar. Schade zakelijk en hypothecair krediet zijn de Wft-modules met de meeste PE-examens.

Aantal PE-examens neemt toe in aanloop naar 1 april

Het gemiddeld slagingspercentage van alle modules bedroeg in het laatste kwartaal 86,6 procent. Schade particulier en hypothecair krediet blijken volgens de gegevens van CDFD de lastigste Wft-modules, de slagingspercentages van deze examens waren respectievelijk 77,3 procent en 78,3 procent.

Drie jaar

Mensen met een Wft-diploma hebben nog tot en met 31 maart de tijd om de PE-examens te halen. Dat geldt alleen voor degenen die hun initiële examen aflegden voor 1 juli 2017. Daarna gaat er een nieuwe periode in die voor het eerst niet twee, maar drie jaar zal duren. De volgende PE-periode loopt dus tot 1 april 2022.

Reageer op dit artikel