nieuws

Makelaar Barão organiseert discussiebijeenkomst over provisie op schade

Branche 1091

Makelaar in assurantieportefeuilles Cisco Barão organiseert op 21 januari in het Haagse perscentrum Nieuwspoort een debat over provisietransparantie  bij schade en het al bestaande provisieverbod voor complexe producten. Barão hoopt dat door het debat alsnog de stem van het intermediair wordt meegewogen in de beoogde besluitvorming over actieve provisietransparantie.

Makelaar Barão organiseert discussiebijeenkomst over provisie op schade

Eerder deze week maakte minister Hoekstra  (Financiën) in een Kamerbrief bekend met de AFM te overleggen hoe provisietransparantie bij schadeverzekeringen kan worden bereikt. Voor het intermediair was deze mededeling een goede stimulans om protest aan te tekenen. Ook voor de discussiebijeenkomst, die Barão al onder de radar had gepland kwam de belangstelling deze week pas goed los.

‘Niet met open vizier’

Behalve op een forse afvaardiging van adviseurs hoop de makelaar op de aanwezigheid van (beroeps)organisaties als NVGA, Verbond, toezichthouder AFM, Kamerleden en betrokken bewindslieden. Hij beoogt met het debat een bijdrage te leveren  “aan een slepende discussie die naar mijn gevoel niet met open vizier wordt gevoerd.”

Inzichten meenemen

Hij denkt, ondanks de aankondiging van Hoekstra dat er iets gaat gebeuren met de provisie op schade dat het debat geen mosterd na de maaltijd is. “Ik denk dat bevlogen assurantieondernemers als Arie van den Berg en vele anderen in de zaal het verschil nog kunnen maken op basis van argumenten.” Het debat is in zijn beleving succesvol als alle partijen act de présence geven en actief deelnemen aan het debat maar vervolgens ook de nieuw verkregen inzichten meenemen in hun overwegingen.

Ook meedoen aan het debat? U kunt zich hier aanmelden.

Reageer op dit artikel