nieuws

Juridische fusie schade- en levenbedrijven NN en Delta Lloyd op 1 januari een feit

Branche 2894

De Nederlandsche Bank heeft toestemming gegeven voor de juridische fusie van zowel de schade- als de levenbedrijven van NN en Delta Lloyd. Per 1 januari 2019 bestaat er daardoor nog Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij en Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij.

Juridische fusie schade- en levenbedrijven NN en Delta Lloyd op 1 januari een feit

Het gaat om de fusie van de twee grootste Nederlandse bedrijfsonderdelen binnen de overname van Delta Lloyd door NN Group. Vorig jaar vond al de juridische fusie plaats van de bankactiviteiten. Ook werden NN Investment Partners en Delta Lloyd Asset Management toen een juridische entiteit.

Mijlpaal

“Ik ben er trots op dat onze aanhoudende focus op de herstructurering en integratie van Delta Lloyd in NN Group in minder dan twee jaar resulteert in de fusies van onze grootste entiteiten in Nederland”, zegt NN Group-ceo Lard Friese in een persbericht. “Deze mijlpaal is een nieuwe stap naar de volledige integratie van de bedrijven tegen het einde van 2020.”

Reageer op dit artikel