nieuws

Vrouw verdient tijdens loopbaan € 300.000 minder dan man

Branche 1383

In een werkend leven verdienen vrouwen in Nederland gemiddeld € 300.000 minder dan mannen. Dat blijkt uit een doorrekening die vrouwennetwerk Women Inc heeft gemaakt in samenwerking met Loonwijzer. Het netwerk is daarom de campagne ‘Waar is mijn 300.000’ gestart. 

Vrouw verdient tijdens loopbaan € 300.000 minder dan man

Women Inc haakt aan bij de mondiale Equal Pay Day van vandaag. Volgens het netwerk werken vrouwen de rest van dit jaar figuurlijk voor niets omdat mannen gemiddeld nog steeds 15,5% meer dan vrouwen verdienen. Doorgerekend over een gemiddelde carrière zouden vrouwen hierdoor €300.000 mis lopen.

‘Niet meer van deze tijd’

Omdat het netwerk de loonkloof niet meer van deze tijd vindt is ze de campagne  ‘Waar is mijn 300.000?’ “Hiermee willen we een ieder bewust maken van het feit dat de loonkloof bestaat en wat je zelf hieraan kunt doen”, aldus Women Inc. “Daarnaast roepen we de overheid op om ongelijke beloning van mannen en vrouwen op de politieke agenda te zetten en stimuleren we werkgevers om werk te maken van een eerlijk loonbeleid.”

Onderdeel van de campagne is een video met presentatrice en YouTube-ster Nienke Plas. Hierin wordt verteld wat Nederlandse vrouwen mislopen.

Reageer op dit artikel