nieuws

Rijbewijs binnen 49 minuten kwijt

Branche 1354

Een 18-jarige Duitse automobilist heeft deze week wel heel erg kort kunnen genieten van zijn pas behaalde rijbewijs. Binnen 49 minuten nadat hij het felbegeerde papiertje op zak had kon hij het al weer inleveren bij de politie voor een zeer grove snelheidsovertreding. Om het rijbewijs terug te krijgen zal hij opnieuw rijlessen moeten volgen. 

Rijbewijs binnen 49 minuten kwijt

De snelheidsduivel werd door verkeersagenten met een laserpistool in Hemer, Nordrhein-Westfalen, betrapt toen hij daar met 95 kilometer per uur voorbij jakkerde, waar slechts 50 kilometer per uur was toegestaan. Volgens de politie wilde de jongeman waarschijnlijk indruk maken op zijn vier maten in de auto die hij wilde laten meegenieten van zijn net verworven rijvaardigheid.

Standaard proeftijd

Voorlopig zal hij echter weer in de bus of bij papa en mama in de auto plaats moeten nemen. Zijn rijbewijs is voor 4 weken ingenomen, maar volgens de politie krijgt hij het pas terug als opnieuw rijlessen heeft genomen. Ook krijgt hij een boete van € 200, een aantekening op zijn rijbewijs als hij dit terug heeft en wordt de standaard proeftijd voor startende automobilisten in Duitsland in zijn geval verlengd van twee naar vier jaar.

Reageer op dit artikel