nieuws

Ook Bermuda meldt zich voor Vivat

Branche 2746

Na Swiss Re zou de Bermudaanse verzekeringsgroep Athora de tweede buitenlandse verzekeringsgroep zijn die zich heeft gevoegd in het rijtje belangstellenden voor Vivat. Dit meldt het Financieele Dagblad. ASR, Aegon en Allianz worden van meet af aan genoemd als kanshebber om de Chinese overheid te verlossen van de verzekeraar uit Amstelveen. 

Ook Bermuda meldt zich voor Vivat

Moederbedrijf Anbang heeft Vivat, maar ook andere buitenlandse financiële dienstverleners nadrukkelijk in de etalage gezet, nadat de Chinese overheid eerder dit jaar het roer overnam bij de verzekeringsgroep. Het Chinese concern raakte, mede door de eigen koopdrift, in financieel zwaar weer. Wegens verhalen over financieel wanbeleid werd topman Wu Xiaohui veroordeeld tot een lange gevangenisstraf.

Europese markt

Het FD meldt dat ook Athora zich heeft gemeld aan het front om Vivat over te nemen. Deze verzekeringsgroep is gevestigd op Bermuda en richt zich met (her)verzekeringen op de Europese markt. Diverse Europese pensioenfondsen en family offices heben een belang in het bedrijf. Volkert Doeksen, oprichter van investeringshuis Alpinvest, is er commissaris.

Voornaamste kandidaten

Van meet af aan gelden ASR, Aegon en Allianz als voornaamste kandidaten om Vivat overnemen. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers gaf Aegon nog aan dat een eventuele overname geen prioriteit had. ASR topman Jos Baeten gaf op het hetzelfde moment aan wel te zullen kijken naar een mogelijke koop van  Vivat, maar niet tegen elke prijs. Herverzekeraar Swiss Re. zou zich vorige maand in het rijtje belangstellenden hebben gevoegd. Het FD noemt verder nog de Britse durfinvesteerder CVC als kandidaat.

 

Reageer op dit artikel