nieuws

Hoffelijk laat adviseurs candy crushen met PE-vragen

Branche 1222

Opleider Hoffelijk lanceerde dinsdag op de am:dag in Rotterdam de Wft Winter Crush. Dit online spelletje is gebaseerd op het populaire Candy Crush. Adviseurs kunnen ermee oefenen voor Wft- en PE-examens.

Hoffelijk laat adviseurs candy crushen met PE-vragen

Wie in de Wft Winter Crush bepaalde combinaties van vier op vijf snoepjes weet te maken, krijgt vragen voorgeschoteld over PE-studiestof. Beantwoord je vragen goed, dan krijg je in het spel bonussnoepjes. Bij foute antwoorden kunnen er ook blokkades in de game worden opgeworpen.

Sterker leereffect

De nieuwe leermethodiek in de vorm van een online spel is volgens Hoffelijk-directeur Wesley van ’t Hof geen vervanging van het huidige Wft- en PE-studiemateriaal, maar wel een aanvulling. “Op een ontspannen manier kun je tussendoor extra oefenen met kennisvragen. En naast het feit dat het leren leuker wordt, zorgt leren door middel van een game er ook voor dat informatie beter blijft hangen. Het versterkt het leereffect”, aldus Van ’t Hof.

De Wft Winter Crush is gratis te downloaden als app voor Android, en binnenkort ook voor Apple. Bezoekers van de am:dag konden de game gisteren al spelen in de stand van Hoffelijk. Het spelletje is in een winters jasje gegoten en daarom tot het eind van de winter beschikbaar. Volgens Van ’t Hof moet dat lang genoeg zijn om voor 1 april 2019 nog alle benodigde examens te kunnen halen.

Reageer op dit artikel